Новости

Тестирање дјеце дорасле за упис у први разред

Поштовани родитељи,

Имајући у виду да је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске омогућило спровођење систематских прегледа дјеце дорасле за упис у први разред, овим путем вас обавјештавамо да ћемо почети са тестирањем будућих ђака првака како бисмо комплетирали процедуру уписа ученика у први разред.

Са тестирањем дјеце почећемо од 1.6.2020. године а тестирање је предвиђено од стране педагога и психолога.

На тестирање је потребно донијети документацију неопходну за упис у први разред:

  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Потврда о пребивалишту (ЦИПС);
  • Љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу;
  • Потврда о редовној вакцинацију дјетета;
  • Потврда о обављеном стоматолошком прегледу зуба и
  • Уколико је дијете пoxaђaлo предшколску установу, приликом уписа родитељ даје на увид Књигу за пpaћењe  развоја  и учења дјетета.

Наглашавамо, за сву дјецу која су евидентирана за упис у први разред у нашој школи, у сарадњи са Градом Бањалука,  достављени су нам Изводи из матичне књиге рођених те их није потребно доносити на тестирање. Уколико дијете није евидентирано у том случају нам је потребан и овај документ.

Да бисмо избјегли гужве те могућност контакта свели на минимум направили смо термине тестирања о којима ће сви родитељи, који су евидентирали дјецу за упис у први разред, бити телефонски обавјештени у периоду од 25.5.2020. до 29.5.2020. године.

Приликом доласка на тестирање, молимо вас да водите рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције те да поштујете заказане термине да бисмо овај посао могли да завршимо поштујући новонасталу ситуацију.

За све додатне информације можете се јавити на број телефона, 051 492 421.

Радујемо се вашем доласку,

 

Весна Гојковић, дипл.педагог

Тања Божић, дипл.психолог