Светосавска награда

Синиша Ковачевић−добитник Светосавске награде

 

На основу члана 74, 75. и 136. став 1. тачка 10. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС“, број: 44/17, 31/18, 84/19), члана 27. став 1 тачка 10. и члана 42. став 3. Статута школе и члана 42. Правилника о кућном реду школe те Правилника о начину и поступку додјељивања похвала, признања и награда за избор ученика за додјелу Светосавке награде ЈУ ОШ „Јован Дучић“ Залужани, комисија именована од стране директора школе је утврдила ранг листу за предложене  ученике на основу које ученик IX-б одјељења, Синиша Ковачевић, има највећи број остварених бодова и у школској 2020-2021. години биће му додјељена Светосавска награда.

 

Синиша у школској 2020/2021. години наставу похађа у ПО Куљани и ученик је деветог разреда. Има одлична постигнућа из наставих предмета. Осим тога, носилац је бројних награда са такмичења из наставног предмета-физика.

Заљубљеник је у кошарку и активан члан кошаркашке секције која је такође носилац бројних медаља у оквиру МОИ-а.

Синиша је веома вриједан и одговоран ученик. Један је од омиљених ученика у свом одјељењу што показује чињеница да су га ученици оцијенили највишом оцјеном на нивоу одјељењске заједнице. Увијек је спреман да помогне другим ученицима када је то потребно. Веома је амбициозан и има јасне циљеве за будућност.

 

Добитнику  Светосавске  награде  Синиши  Ковачевићу,ученику  IX б одјељења,награду  и  похвалу  уручили  су  одјељењски  старјешина IX б  Александра  Јовичић  и  помоћник  директора  Александар  Елезовић.

Нашем  ученику  Синиши,честитамо Светосавску  награду  и  нека  твој  животни  пут  и  даље  буде  обасјан  свјетлошћу  Светог  Саве  и  надахнут  светосављем!