Новости

Систематски прегледи дјеце за упис у први разред

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ ДЈЕЦЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Систематски прегледи дјеце за упис у први разред основне школе почињу у сриједу 3. марта и трајат ће до 1. маја 2021. године.

Прегледи ће се обављати у специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатра у Дому здравља и која су рођена у периоду од 1. јануара до 1. септембра 2015. године.
Родитељи ће бити телефонски обавјештени о термину прегледа како би се избјегле непотребне гужве уз поштовање свих епидемиолошких мјера прописаних од стране Института за јавно здравство Републике Српске.
Родитељи су у обавези да на преглед понесу медицинску документацију дјетета и важећу здравствену књижицу. Уколико у новој здравственој књижици нема евиденције о примљеним вакцинама потребно је на преглед донијети стару здравствену кљижицу или други документ о обављеној вакцинацији.

Све додатне информације родитељи могу добити на број телефона 051/247-347.

Молимо родитеље дјеце која су евидентирана у приватним педијатријским установама да се у предвиђеним роковима јаве љекару/педијатру и закажу систематски преглед дјетета за упис у први разред. У налазу педијатра се требају констатовати параметри који се односе на висину, тежину, вид, слух, екстремитете, деформације кичме, нервни систем, говор…те да ли је дијете уредно вакцинисано.

Стручна служба

Весна Гојковић, дипл.педагог