Новости

СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ ДЈЕЦЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Систематски прегледи дјеце за упис у први разред основне школе већ су почели и трајаће  до 1. маја 2022. године.

Прегледи ће се обављати у специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатра у Дому здравља.

Родитељи ће бити телефонски обавјештени о термину прегледа како би се избјегле непотребне гужве уз поштовање свих епидемиолошких мјера прописаних од стране  Института за јавно здравство Републике Српске.

Родитељи су у обавези да на преглед понесу медицинску документацију дјетета и важећу здравствену књижицу. Уколико у новој здравственој књижици нема евиденције о примљеним вакцинама потребно је на преглед донијети стару здравствену кљижицу или други документ о обављеној вакцинацији.

Молимо родитеље дјеце која су евидентирана у приватним педијатријским установама да се у предвиђеним роковима јаве љекару/педијатру и закажу систематски преглед дјетета за упис у први разред. У налазу педијатра се требају констатовати параметри који се односе на висину, тежину, вид, слух, екстремитете, деформације кичме, нервни систем, говор…те да ли је дијете уредно вакцинисано.

 

Весна Гојковић, дипл.педагог