Новости

ПОСЈЕТА КАДЕТА И ОМБУДСМАНА ЗА ДЈЕЦУ

Посјета кадета Полицијске академије, чланова секције „Малољетници и

полиција“ те представника Омбудсмана за дјецу РС

Дана 12.12.2023. године ПО у Куљанима посјетили су кадети Полицијске академије те представници Омбудсмана за дјецу РС.

Прошле школске године наша школа је остварила сарадњу са члановима секције „Малољетници и полиција“ те инспектором за полицијску обуку Маријом Маркановић, и професорима Данијелом Копањом и Бојаном Пилиповићем у оквиру интерактивне радионице „Буди кул полицајац“.

Ове школске године сарадња се наставила, такође са ученицима петих разреда наше школе и члановима секција „Креативни кутак“ и „Малољетници и полиција“. Ученицима је путем игре улога представљена радионица „Буди подршка“. Радионица је имала за циљ да се ученици на интерактиван начин и кроз дружење едукују о облицима вршњачког насиља  и како треба реаговати на насиље.

Циљ континуиране сарадње је повезивање дјеце и полиције те изградња међусобног односа повјерења. Овим путем, дјеца на прихватљив начин и у њима познатом окружењу остварују први контакт са полицијом  и уче о значају превенције вршњачког насиља.

У оквиру посјете припадника Полицијске академије посјетили су нас и представници Омбудсмана за дјецу који су том приликом дјеци указали на значај разговора и пријаве било какве врсте насиља над дјецом. Едукација о врстама насиља проведена је кроз радионицу.

Кадети су након радионице уручили новогодишње честитке свим присутним ученицима петих разреда. Осим тога, уручени су и симболични поклони руководству школе и учитељицама као и представницима Омбудсмана за дјецу.

У наредном периоду сарадња ће се наставити кроз радионички рад са дјецом и родитељима.

Весна Гојковић, дипл.педагог