Почиње упис првака!

Датум: 1.2.2023. година

Поштовани родитељи,

Министарство просвјете и културе је у оквиру пројекта „Опремање васпитно-образовних установа у Републици Српској рачунарском опремом и софтвером“ имплементирало модул за еУпис ученика у први разред основне школе.

Путем модула за еУпис родитељи ће кроз четири корака (подаци о школи, подаци о дјетету, подаци о родитељима и сагласност) моћи да електронски евидентирају своје дијете за упис у први разред.

Корак – САГЛАСНОСТ, односи се на сагласност родитеља да школа преузме дигитални сет података о дјетету садржан на Изводу из матичне књиге рођених и Увјерењу о пребивалишту.  Уколико је родитељ путем система дао сагласност за наведено није у обавези да доноси штампани Извод из матичне књиге рођених и Увјерење о пребивалишту приликом уписа у први разред.

Пријава за упис ће бити могућа у периоду од 1.2.2023.године до 15.3.2023. године путем јавног портала https://eupis.skolers.org/

Након завршеног процеса пријаве школе ће моћи креирати распоред тестирања (април, мај) те информисати родитеље о терминима.

Модулу за упис можете приступити и путем наше школске интернет платформе,   https://osjovanduciczaluzani.edu.ba/ (спустите се претраживачем на дно странице гдје ћете видјети постављене апликације). Идете на EDUIS еДневник а затим на еУпис у 1.разред основне школе.

О свим даљим активностима бићете благовремено упознати.

Директор школе

мр Ранкица Пушић