Новости

Обавјештење за родитеље ученика петих и деветих разреда

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА ПЕТИХ И ДЕВЕТИХ РАЗРЕДА

Поштовани родитељи,

Републички педагошки завод ће у складу са чланом 165. и 166. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“ број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) у 2021.години вршити провјеру постигнућа ученика у основној школи. Планирана је провјера постигнућа ученика 5. разреда из математике и мала матура ученика деветих разреда из српског  језика и математике. Провођење мале матуре је експериментално и ове школске године у свим школама у Републици Српској.

Пробна мала матура провести ће се 13. априла из српског језика и 14. априла из математике. Основни задатак пробне мале матуре је могућност да се ученици упознају са обимом и типом задатака те самим процедурама организације мале матуре и што боље припреме за малу матуру која се проводи након завршеног основног образовања.

Мала матура се реализује у јуну и то 8. јуна из српског језика, а 9. јуна из математике.
Ова четири дана су ненаставна за све ученике основних школа.
Републички педагошки завод је, у сврху што боље припреме за малу матуру ученика деветих разреда из српског језика и математике, припремио збирке задатака које можете преузети на интернет страници Завода (секција „ Квалитет васпитно-образовног рада, основне школе, мала матура).

Са свим додатним упутствима родитељи ће бити упознати од стране одјељењских старјешина.
Провјера постигнућа ученика 5. разреда из математике организовати ће се 26.маја 2021. године о чему ће родитељи бити благовремено информисани.

Директор школе

Ранкица Пушић,мр