Новости

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА

Обавјештавамо родитеље да ће се систематски прегледи будућих ђака првака наставити од 18. маја 2020. године и обављаће се у амбуланти Мјесне заједнице Нова Варош (савјетовалиште за дјецу),  у временском периоду од 12 до 20 часова.

Након обављеног систематског прегледа, педијатар ће издати налог за вакцинацију која је обавезна прије поласка у школу те ће дјеца одмах бити вакцинисана у Центру за вакцинацију који се налази на истој локацији. Такође, родитељи ће од педијатра добити и упутницу за систематски преглед зубића. Ови прегледи организовани су у стоматолошкој амбуланти ОШ „Георги С. Раковски“, која се такође налази у непосредној близини амбуланте.

Дјеца рођена 2013. године, која су регистрована у некој од приватних педијатријских амбуланти, своје систематске прегледе такође обављају у Специјалистичким педијатријским амбулантама ЈЗУ „Дома здравља“.

За дјецу која су регистрована на педијатрији Дома здравља вршит ће се поручивање од стране педијатрије (родитељи ће бити позвани телефоном и добиће термин за преглед).

За дјецу која су регистрована у приватним педијатријским амбулантама потребно је позвати број телефона 051/247-347 и наручити их на систематски преглед за упис првачића.

Сви термини заказиват ће се на 20 минута ради сигурности и одржавања социјалне дистанце. Молимо све родитеље да поштују прописане мјере и да обавезно носе маску.

 

Весна Гојковић, дипл.педагог