Новости

НАША ЈУ ОШ ,,ЈОВАН ДУЧИЋ“ ЗАЛУЖАНИ ПРОСЛАВИЛА 50 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Свечана академија поводом 50 година постојања и рада ЈУ ОШ ,,Јован Дучић“ уприличена је у Банском двору 23. новембра 2023. године са почетком у 19.00 часова.

Наши ученици, како садашњи, тако и бивши који сада похађају средњу школу узели су учешће у програму у оквиру једног овако значајног догађаја. Ученике су припремали њихови наставници, који су, такође, уложили много труда и рада како би све било на највишем нивоу.

Координатор свечаног програма и сценариј је написала Јасминка Гајић, проф. српског језика и књижевности.

Овом приликом припремљена је изложба у холу школе, као и у просторијама Банског двора.

Бројни цијењени гости су присуствовали свечаности, нама на радост.

Г. Денис Бојић, некадашњи ученик наше школе, обратио се публици дирљивим говором.

Директорица школе мр Ранкица Пушић захвалила се свима онима који су учинили да ово вече постане посебно и чаробно, захвалила се свим уваженим гостима на присуству, директору Банског двора.

На крају програма директорица Ранкица Пушић је уручила пригодне дарове директорици Републичког педагошког завода Слађани Танасић,  помоћнику министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташи Цвијановић, предсједнику Скупштине града Љуби Нинковићу, градоначелнику Бање Луке Драшку Станивуковићу, изасланику предсједника Републике Српске Соњи Давидовић, те позвала све присутне да погледају изложбу која је приређена овим поводом, а потом на коктел и закуску, који су приређени, такође, у просторијама Банског двора.

 

,, Једино се можда човеков таленат, од свих његових особина не даје никад прикрити, пошто он избије, најзад, и неодољиво или у речитости, или у акцији, или у мисаоности, или у књизи, или у мрамору, или на платну, или на железу, или на каквом практичном делу.“

Јован Дучић