Новости

Међународни дан менталног здравља

Свјетски дан менталног здравља обиљежава се у цијелом свијету 10. октобра. Брига о менталном здрављу је важан дио бриге о себи, о свом укупном здрављу, о квалитету сопственог живота.

Ментално здравље је стање у коме можемо да покажемо и да користимо све своје способности и потенцијале, стање у коме можемо да се изборимо са свим стресним ситуацијама које нам живот свавкодневно носи и стање у ком можемо да учимо, радимо, стварамо и да будемо корисни себи, својим ближњима као и читавом друштву.

Брига о менталном здрављу подразумјева бригу о нашим мислима и осјећањима. Кад се осјећамо лоше, слабо, под стресом или тужно важно је да радимо ствари које нам помажу да се осјећамо боље или да разговарамо са неком особом у коју имамо повјерења. Понекад је потребно потражити помоћ, некад породице и пријатеља а некад је потребно и потражити стручну психолошку помоћ.

Ове године у свим школама у Бања Луци  причамо о  психолошком имунитету као важном елементу менталног здравља. Почитајте шта је психолошки имунитет и зашто је важан и како да јачате свој психолошки имунитет.