Новости

Информација о посјети кадета ПО  Пријечани

Информација о посјети кадета ПО  Пријечани

Дана 17. 5. 2024. године ПО у Пријечанима посјетили су кадети Полицијске академије, те замјеник Омбудсмана за дјецу РС.

Том приликом ученици средње школе МУП-а заједно са својим професором Данијелом Копањом и инспектором Мајом Вујасиновић извели су радионицу за ученике четвртог и петог разреда. Радионица се заснивала на игри улога, а затим на групном интерактивном раду са ученицима.

 Ради се о трећој у низу посјети ученицима петих разреда у сва три објекта наше школе. Претходна посјета ПО Пријечани која је била планирана 21. 3. 2024. године је одгођена због техничких разлога односно превоза кадета.

Циљ континуиране сарадње је повезивање дјеце и полиције те изградња међусобног односа повјерења. Овим путем, дјеца на прихватљив начин и у њима познатом окружењу остварују први контакт са полицијом  и уче о значају превенције вршњачког насиља.

У оквиру посјете припадника Полицијске академије посјетила нас је и замјеник Омбудсмана за дјецу Андреа Станковић која је том приликом дјеци указала на значај разговора и пријаве било какве врсте насиља над дјецом. Едукација о врстама насиља проведена је кроз радионицу у сва три објекта наше школе.

 Овакав вид сарадње има вишеструку корист за дјецу школског узраста. Били су одушевљени контактом и разговором са ученицима полицијске академије. Научили су како изгледа полицијски поздрав, а и сами су играли мале полицајце.

Ученици су свим нашим гостима на крају уручили симболичне поклоне, анти стрес коцкице које су сами израдили, а затим су им извели игроказ из Баште сљезове боје.

 Овом активности завршене су планиране посјете за ову школску годину. У наредној години планирамо наставак сарадње са кадетима и њиховим професорима.