Новости

Евиденција, упис у први разред

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

 Поштовани родитељи/старатељи и будући ученици,

С обзиром да се ближи вријеме уписа ученика у први разред основне школе, овим путем желимо да вам дамо одређене информације о томе:

Према Закону о основном васпитању и образовању, упис дјеце обавља се у априлу и мају текуће године. Родитељи су дужни да у прописаном року упишу дијете у школу, брину се да редовно похађа наставу и обавља друге школске обавезе.

У први разред основне школе уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година.

На захтјев родитеља у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета.

При упису дјеце прилаже се извод из матичне књиге рођених (родни лист), потврда о пребивалишту коју издаје ЦИПС, љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе, увјерење о извршеном стоматолошком прегледу зуба и потврда о вакцинацији дјетета.

Евиденција и одређивање термина тестирања вршит ће се у периоду од 11. 03. 2019. године до 22. 03. 2019. године и то: понедјељком, сриједом и петком у ЦШ у Залужанима. Том приликом није потребно доводити дијете.

Преглед зуба могуће је извршити у амбуланти ЈУ ОШ „Борисав Станковић“:

  • 04.2019. године од 9,00-13,00 часова, пауза (10,00-10,30)
  • 04.2019. године од 13,00-18,00 часова, пауза (16,00-16,30).

Уколико родитељ има потребу да упише дијете у школу чијем уписном подручју не припада, потребно је да се обрате захтјевом надлежној служби јединице локалне самоуправе.

Министарство просвјете и културе ће свим ученицима првог и другог разреда обезбједити бесплатне уџбенике.

 

Управа школе