Новости

Дан српског јединства, слободе и националне заставе 2023

У нашој школи обиљежили смо овај важан датум, Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Дана 15. септембра 2023. године у  ЦШ Залужани, ПО Куљани и ПО Пријечани, прије почетка првог часа у обје смјене (разредна и предметна настава) одслушане су химне Републике Српске и Републике Србије. Прије улаза у школу присутнима се у ЦШ обратила директорица мр Ранкица Пушић, скренувши пажњу на значај и важност обиљежавања овог датума. Присутнима се, такође, обратила Јасминка Гајић, проф. српског језика и књижевности, Свјетлана Милекић, проф. историје у ПО Куљани, као и дежурни наставници у ПО Пријечани.

По један час у обје смјене сваки наставник је посветио овој теми. Наставници су добили задужење да на нивоу актива припреме материјал који ће бити презентован у складу са темом ученицима. Ученици су слушали предавање наставника, цртали, бојили, рецитовали.

Осим јединствене припреме за час, наставници су и индивидуално разговарали са ученицима и користили материјал засебно. Укључена је и комуникација са ученицима.

У холу сва три објекта наше школе постављена је изложба у вези са претходно наведеном темом.