foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jovan Dučić (15. februar 1874 - 7. april 1943) je bio srpski i pisac, pjesnik i diplomata. Jedan od najznačajnijih pjesnika srpskog modernizma i najznačajniji liričar. Prvu zbirku pjesama Dučić je objavio u Mostaru 1901. u izdanju mostarske Zore. Biran je za dopisnog člana Srpske kraljevske akademije, a za redovnog člana izabran je 1931. godine.

JU OŠ "JOVAN DUČIĆ"

Zalužani

" Razgovornik"

„Razgovornik „ je aktivnost u kojij učenici sa psihologom škole imaju priliku u grupi da razgovaraju i podjele svoja razmišljanja o temama koje su im interesantne ili o kojim žele više da znaju, problemima i brigama koji ih muče, o osjećanjima, o tome kako možemo da upravljamo svojim ponašanjem, ...

Pročitaj

Značaj brige o mentalnom zdravlju

Svjetska zdravstvena organizacija je mentalno zdravlje (engl. World Health Organization, WHO ) definisala kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi zajednici (WHO;2001.).

Pročitaj

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja učenici iz Savjeta učenika su na prvom času  održali kratku edukativnu aktivnost u odjeljenjima.

Ovo je bila prilika da se svi podsjetimo koliko je važno da čuvamo naše mentalno zdravlje.

Pročitaj

Brige roditelja đaka prvaka!

Kako se približava vrijeme upisa i polaska djeteta u školu tako se i dileme, pitanja, brige i strahovi roditelja povećavaju.

Prije samog polaska potrebno je da roditelj dijete dovede u školu na testiranje, tj na procjenu psiho-socijalne zrelosti za uključivanje u školski program.

Pročitaj

2019 Copyright JU OŠ "Jovan Dučić", Zalužani Rights Reserved